Babymassage

De zwangerschap en de bevalling is voorbij. Gefeliciteerd, je kindje is geboren! Een kindje dat zich gaat ontwikkelen in de grote mensenwereld. Voor de ouder kan het voelen als een verrijking, maar tegelijkertijd zijn er ook momenten van onzekerheid en twijfel.
 

Zodra de baby wordt geboren, krijgt het te maken met veel nieuwe indrukken. In de baarmoeder wordt je baby aangeraakt en gewiegd bij elke beweging. De baby kent geen kou, honger of eenzaamheid.
 

Door de combinatie van massage, aandacht voor je kindje en in zijn /haar ontwikkeling en het praten over het oudrschap heeft de cursus babymassage een toegevoegde waarde in de ontwikkeling en opvoeding van je kindje.
 

Door massage ervaart je kindje geborgenheid en veiligheid. Het wordt zich bewust van zijn eigen lichaamsgrenzen. De baby komt hierdoor tot innerlijke rust en ontwikkelt zelfvertrouwen.

Daarnaast worden door de massage de bloedsomloop, het immuunsysteem en de hormoonhuishouding gestimuleerd. Baby's hebben hierdoor minder darmkrampjes, bouwen een hogere weerstand op en slapen en groeien beter.
 

Naast de massage en het ouderschap komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Sensomotorische ontwikkeling
• Rollend aan- en uitkleden
• Spelend verzorgen
• Tillen en dragen (o.a. met draagdoeken)
• Lichaamstaal
• Ontzwangeren
 

 

In vijf lessen van anderhalf uur leer je intuïtief masseren waarbij niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de massage het belangrijkste is. Door de onderwerpen die aan bod komen, leer je jezelf en je kindje nog beter kennen. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen, en het delen van ervaringen met medecursisten.
 

Na de cursus is er de mogelijkheid voor een terugkomles om de massage op te frissen en of een specifiek thema te behandelen ( bijvoorbeeld " huilen" of "voeding").


 

Aanmeldformulier

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in om aan te melden voor de cursus.

Naam*:
Adres*:
Postcode*:
Woonplaats*:
 
Telefoon*:
E-mail*:
 
Naam van de baby*:
Geboortedatum baby*:
 
Eventuele opmerkingen:
 
Geïnteresseerd ?

Neem op via:
Tel: +31 06 - 10 85 25 77
E-mail:   babymassage@joaa.nl

Of meld u aan door middel van het onderstaande formulier.